Aangeboden dienst

De telefooncirkel in het Oostelijk Havengebied

Burenhulp / informele zorg
locatie De Eester

Hoe het werkt
Het idee van een telefooncirkel is dat iedere deelnemer elke ochtend een telefoontje krijgt en hierna iemand anders opbelt. Hiermee wordt er een stukje sociale controle gecreëerd. Doel is namelijk om te peilen hoe het met iemand gaat. Vooral voor alleenstaande mensen zal dit een veilig gevoel kunnen geven, maar iedereen mag deelnemen: oud, jong, samenwonend of alleenstaand.

Ontstaan
Dit project is ontstaan op initiatief van een bewoner van het KNSM-eiland. De BuurtBel wil samen met haar dit project opzetten en ondersteuning bieden. 

Rol van de BuurtBel
De telefooncirkel wordt iedere ochtend gestart door de BuurtBel. Dit betekend dat vanuit de Eester de eerste persoon in de cirkel wordt gebeld. Vervolgens belt hij/zij weer iemand anders en de laatste persoon belt terug naar de BuurtBel, waardoor de cirkel wordt gesloten. Wanneer een deelnemer geen gehoor krijgt, of er iets aan de hand blijkt te zijn, belt deze persoon ook naar de BuurtBel. Vanuit de BuurtBel zal er vervolgens actie ondernomen worden, hierbij kun je denken aan contact met familie of de huisarts opnemen of bij de desbetreffende persoon langsgaan.

Interesse?
Lijkt het je wat om hieraan deel te nemen? Neem dan contact op met de BuurtBel, door te bellen naar (020)-7723814, een mail te sturen naar debuurtbel@buurtcooperatieohg.nl of langs te komen in de Eester op de C. van Eesterenlaan 266

Foto