Aangeboden dienst

Training: Signaleringswijzer psychosociale problematiek

Cursus/les/workshop/training
leeftijd vanaf 18 jaar

Kennismarkt Oost organiseert een basistraining voor vrijwilligers die werken met mensen die risico lopen op het ontwikkelen van (beginnende) psychosociale klachten.


Tijdens de training in Post Oost leren vrijwilligers hoe zij psychosociale problematiek, zoals eenzaamheid, somberheid en angst, (vroeg) kunnen signaleren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar risicofactoren en de stappen van de signaleringswijzer. Ook leren vrijwilligers het gesprek aan te gaan en is er aandacht voor grensbewaking van de vrijwilliger zelf. De training is ontwikkelt en wordt gegeven door Punt P Preventie (onderdeel van GGZ Arkin).

Vrijwilligerswerk kan veel vragen van een vrijwilliger en het is noodzakelijk om vrijwilligers de juiste tools en kennis aan te bieden om hiermee om te gaan. Wanneer zij te maken krijgen met bewoners die kampen met psychische problematiek is het belangrijk dat vrijwilligers dit herkennen, begrijpen en tevens hun eigen grenzen kunnen bewaken.

Kennismarkt Oost is het on-line platform voor het totaalaanbod van (gratis) trainingen en workshops voor vrijwilligers en mantelzorgers. Ben jij vrijwilliger en wil jij je aanmelden voor deze training of één van de andere cursussen?

Doe dit eenvoudig en snel via https://oost.kennismarkt.amsterdam .

twitter @postoost
Foto